Hoppa till innehåll

Vem vill ha glass?

22/05/2011

Vad sägs om att pyssla små strutar, blir de många kan du öppna en glasskiosk. Olika smaker och många storlekar på strutarna gör leken roligare. I väntan på kunder kan glassarna stå i små glasburkar.

Du behöver: gult papper, en bit tapet eller kartong till struten. Tyg eller silkespapper till glassen. Sax, tejp eller häftapparat.

Gör så här: Klipp en fyrkant  av det gula pappret till struten, 10×10, 13×13 eller 15x15cm. Rulla från kanten så att du får en strut. Häfta eller tejpa så struten hålls ihop. Klipp längs kanten så övre kanten blir rund.  Glasskulorna på modellglassarna  gjordes av prasslande tyg, det skimmrar fint. Klipp en ca 30x20cm remsa av tyget. Tvinna tyget och knyt till en knut, knyt många knutar på varandra så du får en glasskula. Om du inte har tyg hemma kan du använda silkespapper. Tag då en stor bit av pappret och skrutta till en boll. För en fin yta kan du klippa små strimlor av pappret och limma runt kulan. Lägg glasskulan i struten, fäst med lim eller häftapparat så glassen hålls i struten.

Tips! Strössel får man genom att sy eller limma små pärlor på glassen av tyg. Då man använder silkespapper till glasskulan  kan man samtidigt rulla små strösselkulor i olika färgers silkespapper.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: