Hoppa till innehåll

Min pappa vill vara rocksångare!

07/11/2011

Överraska pappa på söndag!

På söndag är det pappornas tur att bli uppvaktade. Fixa till en mumsig frukost och dekorera bordet med en pappa! Vet du vad din pappa har för drömmar? Racerbilsförare, pop idol, gitarrvirtuos, skulptör? Rocksångarpappa har fått en mikrofon tillverkad av en grillpinne och pappersbit. Pappa pysslet är roligt för stora och små-kanske hela familjen bildar ett eget rock band!

Du behöver: en pappersrulle, en liten tygbit, lim, sax, garn, vitt papper eller bakplåtspapper, pennor och övrig rekvisita t.ex. kartong, knappar och band.

Gör så här: Tygbiten kan med fördel vara lite längre än vad rullen är. Limma fast tyget så att det nedtill är i längd med rullens kant och upptill finns lite extra tyg. (ca 4cm) Pressa in överloppstyget i rullen. På detta sätt får man håret fixat utan besvär. Ansiktet är ritat på bakplåtspapper, vanligt papper går också bra. Händerna är klippta av kartong. Denna pappa vill vara rocksångare! Hans mikrofon är gjord av en stump grillpinne-målad med svart penna och en bit papper som färgats svart och dekorerats med glitter.  Det rufsiga rockhåret är av garn, det är bara att mäta upp en tillräkligt lång stump garn och forma som man vill och stoppa ner i tyget. Håret hålls ganska bra utan lim, det går dock bra att fästa med lim.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: