Hoppa till innehåll

Hjärtan på snöre

15/11/2011

En girlang med hjärtan till kalaset, rummet eller bara för pysslandets skull.

Du behöver: papper -vitt eller mönstrat, snöre, sax, penna, lim, pepparkaksform och ev.stämpeldyna.

Gör så här: rita upp hjärtan på vitt eller mönstrat papper och klipp ut, det behövs 3 st hjärtan för ett ”färdigt hjärta”. Du kan använda pepparkaksform som schablon. Mät upp en bit snöre och klipp till en lämplig stump. Gör en ögla för upphängning. Nu är det bara att limma hjärtan på snöret. Vik alla hjärtan, så att den baksidan blir utåt. Stryk lim på baksidan av hjärtat och fäst på snöret. Ta följande hjärta och limma ena sidan mot det första hjärtats ena halva-andra halvan väntar på nästa hjärta. Så att du limmar 3stycken hjärtan mot varandra och de bildar ett tredimensionellt hjärta på snöret. Ifall kanterna är ojämna kan du dutta över lite färg. På bildens hjärtan är det rosa färg på kanterna.

Tips! Här passar alla papper, även paketpapper och tidningspapper.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: