Hoppa till innehåll

Vad ska vi göra idag?

12/07/2012

Experimentera med textilfärg!

Tryck mönster på kökshanddukar-med stämplar och penslar. Vi har använt en textilstämpel med fiskmotiv, egna stämplar kan man göra av potatis. Vill du ha en större stämpel kan du skära ut motivet i en batat. Fina handukar blir bra sommargåvor.

Du behöver: kökshanddukar eller annat tyg att dekorera, stämpel eller pensel och textilfärg.  Vi har använt Textil solid, Schjerning. Låt färgen torka och stryk, efter fixeringen kan tyget tvättas i maskin i 40 grader.  

———————————

 Tänään kokeillaan tekstiilivärejä

Tuunaa keittiönpyyhkeet kivalla kala leimasimella.  Tämä käy ripeästi, voit samalla kertaa koristella kasan pyyhkeitä ja antaa kesätuliaisina. Omia leimasimia voi tehdä perunasta, isompia saa käyttämällä bataattia.

Tarvitset: keittiöpyyhkeitä tai muuta kangasta, leimasimen tai siveltimen sekä textiiliväriä. Käytimme Textil solid, Schjerning. Anna kuivua ja silitä sen jälkeen, jotta kuviosta tulee pesun kestävä (40°).

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: