Hoppa till innehåll

Låt racet börja!

07/01/2013

boats

Nu är julen slut och det är dags för vardag igen. Hos oss har vi firat jul med tända ljus och choklad. Nu finns bara skräpet kvar. Eller fanns för vi trollade skräpet till racer båtar-kan du gissa vilken båt som vann? Ett perfekt snabbpyssel för trista dagar. Vi körde racet i ett tvättfat, badkar eller tom. bubbelbad kunde vara häftigare tävligsplatser!

Du behöver:använda teljus/värmeljus höljen, godispapper, tandpetare eller grillpinnar, häftmassa.

Gör så här: Vik in värmeljusets kanter, så det liknar ett blad. Ta en bit häftmassa och lägg i mitten av skåran, tryck fast masten. Planera ditt segel och fäst det på masten. Nu kan tävlingen börja!

———————————————–

Joulu on jo takana  ja nyt on arjen aika. Meidän jouluun kuuluui kynttilöitä ja suklaata, niistä on vain roskat jäljellä. Tai oli, askartelimme niistä kilpaveneet-arvaa mikä oli nopein! Veneet askartelet nopeasti ja helposti-ja niistä on suuri ilo pitkäksi aikaa. Meillä kisattiin pesuvadissa, kylpyammeessa ja ehkä jopa poreammeessa saisi  vauhdikkaammat kisat.

Tarvitset:käytettyjä tuikkukynttilöitä, karkkipaperia, hammastikkuja tai grillitikkuja sekä sinitarraa.

Tee näin: Taita tuikun reunat toisiaan vastaan,niin että saat soikion muotoisen veneen. Ota sinitarrasta pieni pala ja aseta se keskelle venettä, kiinnitä masto sinitarraan. Sunnittele purje ja kiinitä mastoon. Kisat alkakoon!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: