Hoppa till innehåll

Formbar filt-vad är det?

29/01/2013

filtkruka
Formbar filt ser ut som vanlig filt, skillnaden är att den känns väldigt styv. Ideén är att spraya lite vatten på filten och sedan forma till det man vill. Vi startade försiktigt och första testet blev en liten kruka till vändagsblomman. Till nästa blir det nåt som passar barnen.

Du behöver: formbar filt, sprayflaska med vatten, sax och ev. glitterlim och band.
Gör så här: Klipp till en lämplig bit av filten och sraya lätt vatten över den. Forma till en kruka genom att tex. forma filten runt en vas eller skål. Låt torka. Du kan knyta om ett snöre medan det hela torkar, så håller krukan sin form. Dekorera kanterna med glitterlim och knyt om ett fint band.
———————————-
Kokeilussa – Muovautuvaa huopaa

Muovautuva huopa näyttää tavalliselta huovalta mutta tuntuu hieman jäykemmältä.Idea piilee siinä että pelkällä vedellä pystyt muotoilemaan huovasta miltei mitä vaan. Esimmäiseksi kokeilimme tehdä ruukun ystävänpäivä kukkaselle. Seuraavaksi on vuorossa lasten eläin idea.

Tarvitset: muovautuvaa huopaa, vesi-suihkepullo, sakset, kimalleliimaa sekä nauhaa.

Tee näin: Leikkaa sopivan kokoinen pala huovasta ja suihkuta kevyesti vedellä. Muotoile ruukku, esim maljakon tai kulhon avulla. Laita huopa kulhon ympärille ja muotoile reunat. Anna kuivua. Voit sitoa nauhan ruukun ympärille kuivumisen aikana. Viimeistele reunat kimalleliimalla ja kauniilla nauhalla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: