Hoppa till innehåll

Formbar filt nr2

04/02/2013

dog

Roliga djur med toarulle som kropp och utbytbara huvud! Jo, vi kunde inte bestämma oss för vilket djur vi skulle göra. Så det fick bli många olika huvud, huvudet placeras på rullen och går att byta ut.Låt leken börja!

Du behöver:formbar filt, glitterlim, ögon och en knapp. Samt sax och lim och en tom pappersrulle.

Så här gör du: Klipp en fyrkant av den formbara filten, t.ex. 10x10cm eller 15x15cm. Börja med spraya lätt vatten på filten och vik ihop fyrkanten så du får en triangel. Vik sedan in flikarna mot varandra så du får en mindre triangel. Vik upp tillbaka, nu har du ett veck på mitten. Ta sedan flikarna och vik in dem så du får öron åt hunden. Spraya hundhuvudet med lite vatten, pressa kanterna noga. Vik ut ”bakdelen” så huvudet hålls och stå. Låt torka t.ex. på en papersrulle. Dekorera då hundens huvud är torrt. Vi sydde i en knapp till nos, limmade ögon och dekorerade med svart glitterlim.
Du kan måla pappersrullen eller klä den med färgat papper, limma fast svans och tassar om du vill.
Tips! Genom att vika öronen på olika vis får man olika djur t.ex. en ko.
——————————————
Muototuvasta huovasta saa hauskoja elimiä

Välillä on vaikea päästä yhteisymmärrykseen. Joten päätimme tehdä koiran, jonka pää pystyy vaihtamaan… Eli jokainen saa toteuttaa oman visionsa. Leikki alkakoon!

Tarvitset: muotoutuvaa huopaa, kimalleliimaa, silmät, napin, paperirullan sekä sakset ja liimaa.

Tee näin: Leikkaa huovasta neliö, esim 10x10cm tai 15×15 cm.Kostuta suihkepullolla niin että pystyt muotoilemaan huopaa. Taita neliö kolmioksi, taita vielä kerran niin että saat pienemmän kolmion. Avaa edellinen taitos niin että sinulla on taitos kolmion keskellä. Taita sivut kohti keskitaitosta niin saat korvat koiralle. Avaa kolmio, niin että se pysyy pystyssä. Suhkuta vedellä jotta pystyt muotoilemaan taitokset kunnolla. Anna kuivua esim. paperirullan päällä. Koristele kuivunut koiranpää. Ompele nappi kuonoksi,liimaa silmät ja koristele mustalla kimalleliimalla.
Voit maalata paperirullan tai päällystää se paperilla. Jos haluat voit tehdä koiralle häntä ja tassut.

Vinkki! Korvia muuntelemalla saa erilaisia eläimiä, esim lehmän.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: