Hoppa till innehåll

Narcisser till påsk

17/03/2013

narciss
Gula Narcisser

Dessa blommor passar allergiker och astmatiker. Blommorna kan användas till dörrkransar och påskarrangemang. Vill du ha dem i vas, kan du göra stjälkar av gröna sugrör.

Du behöver:formbar filt, gult och vitt, sax och en sprayflaska med vatten.

Gör så här:Klipp blommans mitt med siksak sax av det vita filttyget. För två blommor behöver du en 8x7cm bit. Klipp den itu, så att du får två trianglar. Spraya dem lätt med vatten och rulla ihop. Klipp blommor av det gula tyget och spraya dem lätt med vatten. Du kan göra ett litet hål i blomman för den vita mitten. Fäst blommans mitt och forma kronbladen. Lägg blommorna på tork, t.ex. i små äggkoppar.

——————
Keltaiset Narsissit

Huopanarsissit sopivat loistavasti allergikoille ja astmaatikoille. Valmiit kukat voi käyttää asetelmissa ja ovikransseissa. Voit toki laittaa kukat maljakkoon, vihreistä pilleistä saa hauskat varret.

Tarvitset: keltaista ja valkoista muovautuvaa huopaa, vesi-suihkepullon ja sakset.

Tee näin: Leikkaa harkkosaksilla valkoisesta huovasta kukan keskusta. Kahteen kukkaan riittää 8x7cm pala. Leikkaa pala kahtia niin että saat kaksi kolmiota. Suikuta kolmiot kevyesti vedellä ja kääri ne rullalle. Leikkaa kukkasia keltaisesta huovasta ja suihkuta kevyesti vedellä. Voit tehdä pienen reiän kukan keskustaa varten. Aseta keskusta paikoilleen ja muotoile kukan terälehdet. Laita kukkaset kuivumaan esimerkiksi munakuppeihin.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: