Hoppa till innehåll

Påskägg i björk

25/03/2013

kuriren-ägg
Ägg av björk
Björken är ett bra pysselmaterial. Även andra små träd passar fint. Be en vuxen såga tunna skivor av stammen eller av en tjock gren. Gillar du randiga, prickiga eller ägg med bara en färg? Samla ihop lite material och några vänner och sätt igång.

Du behöver: Björk rundlar eller – skivor och pennor. Du kan använda paffbitar om du inte har lämpliga träbitar.

Gör så här: Låt träskivorna torka inomhus några dagar innan du börjar. Färgen fastnar bättre på torra skivor. Nu är det bara att sätta igång och rita eller måla äggen. Vill du hänga upp äggen kan du be hjälp av en vuxen för att göra hål.
————————————
Koivusta pääsiäismunia
Koivusta saa loistavaa askartelumaterialia. Kaikki pienet puut sopivat loistavasti tähän. Pyydä aikuista sahaamaan ohuita kiekkoja rungosta tai paksusta oksasta. Kerää kaverit askartelemaan ja viihtykää yhdessä.

Tarvitset: koivu kiekkoja ja kyniä.

Tee näin: Anna kiekkojen kuivua pari päivää ennen värittämistä, väri tarttuu paremmin kuivaan kiekkoon. Päästä taiteilijan lahjat irti ja loihdi kiekoista ihania pääsiäismunia. Jos tahdot ripustaa munat niin pyydäthän aikuiselta apua poran käytössä.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: