Hoppa till innehåll

Glada Vappen!!!

29/04/2013

POPCORN

Duka med krukor

Det är dags att plocka fram krukorna. Små, stora och kanske även riktigt små. Krukor används mest för blommor men man kan använda dem till mycket mer. Som serveringskärl, förvaring av bestick, pennor och hårsnoddar. Gräv fram några krukor och måla dem i dina favoritfärger. Gillar du prickar, blommor eller kanske stjärnor, så varför inte dekorera vidare. Då du dukar kalasbordet kan du lägga en liten kruka på varje tallrik och fylla den med popcorn.

Du behöver: krukor, färg, t.ex. akrylfärg(för innebruk) samt pensel.

Gör så här: Ifall du fått tag på använda krukor så kan du börja med att skölja av dem och låta dem torka. Måla krukan och låt torka innan du målar ett varv till. Om du ska förvara ätbara saker i krukan så kan man fodra krukan med bakplåtspapper.

———————————————————-

Käytä ruukkuja Vapun kattauksessa

Nyt on aika nostaa ruukut esiin. Ruukkuihin laitetaan ensisijaisesti kukkasia, mutta niitä voi käyttää vaikka mihin. Tarjoiluun, säilytykseen ja askarteluun. Maalaa ja koristele ruukut kesäkauteen. Vappuna voi käyttää pikkuisia ruukkuja juhlakattauksessa. Vuoraa ruukut leivinpaperilla ja tarjoile niistä Vapun herkkuja!

Tarvitset: ruukkuja, maalia(akryylimaali sopii sisäkäyttöön) sekä siveltimiä.

Tee näin: Mikäli maalaat käytettyjä ruukkuja niin kannattaa aloittaa pesemällä ruukut. Maalaa ruukut kahteen kertaan. Koristele mielesi mukaan esim. kukkasin, pilkuin tai vaikkapa aakkosilla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: