Hoppa till innehåll

Roligt sommarpyssel -Prova Cork Clay korkmassa

27/05/2013

cork clay

Med korkmassa och några korkar kan man pyssla vad som helst. Hur låter det med gosiga djur eller ett coolt rymdskepp. Figurerna kan göras med en eller flera korkar som bas eller enbart av korkmassa. Använder man korkar som bas räcker massan till flera figurer. Låt massan lufttorka i ett till två dygn, innan du målar figurerna.
Du behöver: korkmassa eller annan lufftorkande massa, korkar till stomme samt pensel och färg.

Gör så här: Fundera ut vilken figur du vill göra. Ta fram massan och knåda den så att den blir smidig. Välj ut lämpliga korkar och klä korkarna med massan. Tryck fast massan med händerna och forma som du vill. Då figuren är klar kan du lägga den på en bit plastfilm och låta torka i ca 24 timmar. Sen är det bara at plocka fram målfärg och pensel.

—————————————————
Mukavaa kesäpuuhaa- kokeile korkkimassaa

Korkkimassasta ja korkeista voi askarrella miltei mitä vaan. Suloisia eläimiä, hurjia hahmoja tai avaruus sukkulan. Hahmot voi myös tehdä pelkästä massasta, silloin massaa tarvitaan enemmän. Korkkimassa on pehmeä ja itsekovettuvaa.
Tarvitset: korkkeja sekä Cork Clay korkkimassaa, siveltimiä ja maalia.
Tee näin: Päätä minkä hahmon tet. Kerää korkkeja ja avaa korkkimassa pakkaus. Työstä massaa hetken niin että siitä tulee notkea. Päällystä korkit massalla tai muotoile hahmot pelkästä massasta. Anna hahmojen kuivua 24-48 tuntia ennen maalaamista.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: