Hoppa till innehåll

Kökskonst

18/06/2013

te 054

Skräp eller fynd? Beror på vem man frågar. Dagens pyssel är gjort av en gammal te förpackning. Jag gillade lådan och har sparat den på bordet, tills nu. Den fina bilden på kortsidan av kartongen blev kökskonst. Bilden funkar även som inbjudningskort för kafferep!
Material: teförpackning, sax, snörstump, brun stämpeldyna, kakpapper samt säckväv. Ev. ram.

Gör så här: Riv eller klipp ut bilden du vill använda. Jag använde mig av kortsidan på förpackningen, och svärtade kanterna med brun stämpeldyna. Kakpappret är också behandlat med brun stämpeldyna och vikt så att enbart den dekorativa kanten syns. Klipp en bit av säckväven som passar in i ramen, lägg på bilden samt kakpappersremsan. Jag klippte till en liten tepåse dekoration av kartongen. Klipp ut en liten bit av kartongen, svärta kanterna och häfta fast en snörstump. Rama in eller limma på kortbotten.
————————————————
Keittiötaidetta
Kierrätykseen vai kehykseen? Riippuu henkilöstä. Löysin ihastuttavan tepakkauksen,ja sitä olen säilyttänyt jo jonkun aikaa. Kunnes sain idean tehdä pakkauksesta keittiötaidetta. Kuva sopisi myös mainiosti kahvikutsujen kutsukorttina.
Tarvikkeet: tepakkaus, sakset, langanpätkä, ruskea mustetyyny, kakkupaperi ja säkkikangasta. (kehykset)

Tee näin: Revi tai leikkaa valitsemasi kuva. Käsittele kuvan reunat mustetyynyllä. Värjää myös kakkupaperi mustetyynyllä. Leikkaa säkkikankaasta kehyksen kokoinen pala ja asettele kuva kankaalle. Taita kakkupaperi niin että vain reuna jää näkyviin ja aseta se kuvan viereen. Leikkaa kartongista pieni teepussi koriste, käsittele reunat musteella ja nido nauhanpätkä kartonkipalaan. Kehystä tai liimaa korttipohjaan.
———————————–

Kitchen art
Frame of the day. You need a nice looking teabox, burlap, a doily and some Bakers Twine, Charcoal.

One Comment leave one →
  1. 21/06/2013 01:14

    Love this! Thanks for playing with The Twinery!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: