Hoppa till innehåll

Inför skolstart

12/08/2013


Ordning på pennorna
Gelpennor, träpennor, blyerts och bläckpenor. Sortera pennorna och pyssla egna burkar för varje sort. Mjölkartonger och konservburkar förvandlas fort till fina pennställ. Klä burkarna med fingervirkat snöre, glasspinnar, vackra papper eller gårdagens tidning. Tidningspappret kan målas med vattenfärger eller stämpeldynor. Det tunna pappret kan enkelt formas till fina blommor eller rosetter. Du kan även ta vanligt vitt papper till penställen. Dekorera pappret med fina figurer, ord, siffror eller stämplar. Det är roligt att pyssla tillsammans. Samla ihop material och goda vänner så kan ni pyssla roliga pennställ tillsamans.
——————————————————–

Koululaisen kynäpurkit
Kyniä piisaa, on puuvärejä, lyijykyniä, tusseja, geeli- ja mustekyniä. Lajittele kynät ja pidä ne omissa purkeissaan. Maitotölkit ja säilykepurkit tuunataan nopeasti kynäpurkeiksi. Päällystä purkit sormivirkatulla langalla, jätskitikuilla tai vaikkapa elisen sanomalehdellä. Sanomalehden sivut voi maalata vesiväreillä tai vaikkapa leimasintyynyillä. Ohuesta paperista saa helposti muotoiltua kukkasia purkin kylkeen. Valkoinen paperi toimii myös hyvin, kirjoita paperiin sanoja, piirrä kuvioita, käytä tarroja tai leimasimia. Yhdessä puuhastelu on kivaa joten kerää kaverit kasaan ja askarrelkaa yhdessä upeat kynäpurkit.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: