Hoppa till innehåll

Fina stenar

19/08/2013

kivi2


Plocka fina strandstenar och fixa ett grytunderlag!Vilken nyans gillar du, röd, svart eller grå? Stenar med ungefär samma tjocklek passar bäst till detta projekt.
Material: stenar, bottenskiva, lim och fogmassa. Fogmassa säljs i järnaffärer och i hobbyaffärer.

Gör så här: Börja med att lägga ut stenarana på skivan och se hur de passar ihop. Limma fast stenarna med hobbylim. Låt torka. Blanda fogmassan enligt anvisningen på paketet. Sprid ut fogmassan med en gummispackel och se till att massan hamnar mellan alla stenar. Låt torka i 30 minuter.Torka av överflödig fogmassa med en fuktig tvättsvamp eller trasa. Låt torka i ca 7 timmar. Putsa rent .

———————————
Rantakivet keittiöön
Kerää kauniita luonnonkiviä ja valmista niistä pannualunen. Harmaat, mustat vai punertavat kivet, mitkä ovat sinun makuusi? Keräätkö kivet muodon vai hienon pinnan perusteella. Saman paksuisista kivistä saa tasaisen pinnan.

Tarvikkeet: rantakiviä, mosaiikkipohja tai muu puupohja, liimaa sekä saumausainetta. Saumauslaastia myydään valmiina jauheena, joka sekoitetaan veteen paksuhkoksi velliksi.

Tee näin:Sommittele kivet alustaan ja kiinnitä liimalla. Anna kuivua 24 tuntia. Sekoita saumausaine pakkauksen ohjeiden mukaan ja levitä kivien päälle sekä väleihin. Annan laastin kuivua noin 30 minuuttia ennen kuin pyyhit ylimenneen laastin työn pinnasta hieman kostealla rätillä tai sienellä. Anna kuivua 7 tuntia. Viimeistele työ pyyhkimällä kivet puhtaiksi kiiltäviksi kuivalla liinalla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: