Hoppa till innehåll

En fin skjorta till pappa

05/11/2013

paita

Uppvakta pappa, farfar, morfar med en rolig kragskjorta!
Material: Ett pappersark i storlek A4, tyg, knappar, sax och lim.

Börja med att vika arket en gång på mitten så att storleken på kortet blir A5. Vik sedan kortets ena sida, den sida som ska bli skjortans framsida, en gång till på mitten, men vik direkt tillbaka så att du på det här sättet bara markerar skjortans knapplist. Klipp upp ca fyra cm av knapplisten. Vik flikarna åt sidan så får du en fin krage. Rita en fluga eller slips på tyg och klipp ut. Klipp även ut en liten ficka av samma tyg. Limma flugan eller slipsen och fickan på skjortan. Dekorera knapplisten med knappar och låt torka.

———————————————–
Kauluspaita Isälle

Muista isää, isoisää tai kummiasi siistillä kauluspaidalla.

Tarvikkeet: A4 paperi, kangastilkku, nappeja, sakset ja liimaa.

Aloita taittamalla paperi kahtia, niin että saat A5 kokoisen paperin. Nyt taitetaan kortin etupuolesta paita. Taita kortin kansi kerran keskeltä, niin että muodostuu paidan keskikohta. Käännä taitos takaisin niin että kortti on ”ehjä” mutta taitos jää näkyviin. Kauluksen saat kun leikkaat keskitaitoksen yläpäästä noin 4cm loven. Taita leikatut lovet kummallekin puolelle. Piirrä rusetti tai solmio kankaalle ja leikkaa irti. Voit myös leikata pienen taskun samasta kankaasta. Liimaa korttiin. Viimeistele paita napeilla. Anna kuivua.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: