Hoppa till innehåll

En burk med kex

12/11/2013

Ge bort en vacker burk med kexingredienser. Ge gamla glasburkar ett nytt liv. Dekorera med vackra band och snören. Leta reda på ett gott kexrecept och fyll burken med de torra ingredienserna. Skriv receptet på ett kort, dekorera burken och gåvan är klar. Dessa gaffelkex är väldigt goda och mottagaren behöver enbart tillsätta margarin eller smör.

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl russin
1,5 dl rörsocker
4 msk sesam eller solrosfrön
4,5 dl speltmjöl

Häll i alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Har du ingen matberedare till hands kan du hacka russinen och fröna grovt, och blanda alla ingredienser till en smidig smet. Stjälp upp degen på bakbordet och ta matskeds stora kakor och platta till dem med gaffel. Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda 10-12 minuter i 200 grader.
——————————————————-
Tässä tuliais vinkki

Vanhat lasipurkit saa nopeasti muunneltua kauniiksi tuliaisiksi. Anna lahjaksi purkillinen keksiaineksia. Täytä purkki kuivilla aineksilla. Kirjoita ohje korttiin ja ripusta purkin kylkeen. Viimeistele kauniilla nauhalla. Hetkessä leivottu- hetkessä syöty. Tähän ohjeeseen tarvitsee vain lisätä voi tai margariini.

200 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl rusinoita
1,5 dl ruokosokeria
4 rkl auringonkukansiemeniä
4,5 dl puolikarkeita spelt jauhoja

Kaada kaikki aineet monitoimikoneeseen ja anna pyöriä hetki. Kaada taikina kulhosta ja muotoile pieniä palloja. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele haarukalla litteiksi. Paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: