Hoppa till innehåll

Julkalender av pepparkaksdeg

26/11/2013

gingerbread

Tänk om vi i år hade en pepparkakskalender. En pepparkaka om dagen ända fram till jul! Till kalendern behövs en stor pepparkaksdeg och mycket kristyr och dekorationer. Gör eget kristyr så kan du själv bestämma vilka färger du vill ha. Kakorna kan ha vilken form som helst, modellens kalender har kakor som är 7x5cm. Då 24 kakor är bakade och dekorerade kan du lägga upp dem på en bricka eller hänga upp på ett vackertg sidenband. För upphängning måste varje kaka få ett litet hål innan den gräddas.

———————————————————————-
Yksi pipari päivässä

Mitä jos tänä vuonna leivottaisiin piparitaikinasta joulukalenteri. Tarvitaan taikinaa sekä runsas määrä kuorrutetta ja koristeita. Kun tekee kuorrutteen itse niin voi tehdä minkä väristä vaan. Varsinaista muottia ei välttämättä tarvita. Mallin voi toki tehdä esimerkiksi leivinpaperista, kuvan piparit ovat 7x5cm. Piparikalenterin voi koota tarjottimelle tai ripustaa vaikka ikkunaan.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: