Hoppa till innehåll

Enkla julkransar

09/12/2013


Pyssla fina julkransar av gamla kartonger, garn och tidningar. Bottnen gör du av gamla flingpaket eller andra förpackningar. Pappersrundlarna klipper man enklast med en cirkelstans, vanlig sax går också bra. Då kan du ta modell av ett litet glas och klippa många papper på en gång. Den andra kransen kläs med restgarn. Se vad som finns tillhanda och låt fantasin flöda.

Papperskransen
Material: tomt flingpaket eller kartong, tidningar eller en trasig bok,sax, lim och lite garn.

Gör så här: Börja med att göra stommen till kransen. Rita upp en rundel på kartongen och rita ett hål i mitten. Du kan ta hjälp av två olika stora tallrikar. Klipp ut. Klipp till en stor hög med pappersrundlar, på frihand eller med en stans. Bred lim på stommen och limma vikta pappersrundlar tätt, tätt. Dekorera med en garnrosett.

Garnkransen
Material: tomt flingpaket eller kartong, garn, en remsa spets, sax och lim och ev. en fågel.

Gör så här:Börja med att göra stommen till kransen. Rita upp en rundel på kartongen och rita ett hål i mitten. Du kan ta hjälp av två olika stora tallrikar. Klipp ut. Vira garn runt stommen, tätt, tätt. Modellkransen har tre lager garn. Dekorera med en remsa spets och en liten fågel.

——————————————————

Nopeat ja helpot joulukranssit

Kranssi syntyy nopeasti kierrätysmateriaaleista. Pohjat leikataan tyhjästä muropaketista. Ympyrä leikkurilla saa nopeasti leikattua kasan ympyröitä, mutta onnistuuhan se myös saksilla. Mallina voi käyttää pientä lasia. Toinen kranssi päällystetään jämälangalla ja koristellaan pitsinpätkällä ja sanomalehdestä leikatulla linnulla.

Paperikranssi
Tarvikkeet: Sanomalehti tai rikkinäinen kirja sekä muropaketti tai muu pahvi, sakset, liimaa ja lankaa.

Aloita leikkaamalla kranssipohja kartongista. Voit käyttää kahta erikokoista lautasta apunasi. Kranssi kasataan taitetuista paperiympyröistä. Joten leikkaa iso pino ympyröitä ja levitä liimaa kranssipohjalle. Taita ympyrä ja liimaa pohjaan. Lado taitellut ympyrät vieri viereen ja viimeistele lankarusetilla.

Lankakranssi
Tarvikkeet: lankaa, pala sanomalehteä tai kirjan sivu, pitsinpätkä, muropaketti tai muu pahvi, liimaa ja sakset.

Aloita leikkaamalla kranssipohja kartongista. Voit käyttää kahta erikokoista lautasta apunasi. Kieputa lankaa kranssin ympärille, tiiviisti kaksi tai kolme kerrosta. Koristele pitsillä ja linnulla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: