Hoppa till innehåll

Gaffelbollar

31/03/2014

Hittade ett roligt inlägg hos Johannakaffepanna. Hon hade dekorerat påskriset med små garnbollar, istället för kartongskivor lindade hon garnet runt en gaffel. http://blogg.folkbladet.nu/johannakaffepanna/2013/03/. Det såg roligt ut och alla barn blev vilda av ideén och ville snurra gaffelbollar hela kvällen! Tag fram garn och en gaffel och pröva idag.

Material: garn, gaffel och en sax.

Gör så här: Välj garn och plocka fram en gaffel. Klipp en ca 15 cm stump av garnet som du använder senare. Snurra garnet runt gaffeln, (50 varv=liten boll, 70 varv= burrigare boll). Tag nu garnstumpen och knyt hårt mellan gaffelns taggar. Så du får ett litet nystan med knut på mitten. (Är knuten lös fallen bollen isär då du klipper upp). Klipp upp bägge sidor och friserna garnbollen. Dekorera påskkransen med små garnbollar eller sy fast dem i vårhalsduken!
————————————–

Haarukkapallot

Löysin hauskan lankapallo ohjeen Johannakaffepanna blogista. Hän koristeli pääsiäisrisut pienillä lankapaloilla, pallot oli kieputettu haarukan ympärille. Lasten mielestä projekti vaikutti kivalta ja näin kieputettiin ”haarukkapalloja” koko illan.. Kokeile jo tänään!

Tarvikkeet: lankaa, haarukka sekä sakset.

Tee näin: Valitse lanka ja hae haarukka keittiöstä. Leikkaa langasta noin 15cm pätkän sitomista varten. Kieputa lanka haarukan piikkien ympärille (50 kieputusta=pieni pallo, 70 kieputusta= tiheä pallo). Ota langanpätkä ja sido se tiukasti haarukan piikkien väistä niin että saat pienen lankakerän jossa on solmu keskellä. (sido tiukasti, muuten pallo harjoaa leikatessa). Leikkaa sivut auki ja tasoittele pallo. Koristele pääsiäiskranssi pienillä palloilla tai koristele vaikkapa kevään kaulaliina palloilla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: