Hoppa till innehåll

Glada Vappen!

23/04/2014

naamari

Pyssla ansiktsmasker inför Valborg och första maj. Låt de vuxna dricka sitt kaffe så får barnen pysselmaterial. Av ett tomt kaffepaket blir det 3-4 masker.

Material: tomt kaffepaket med silver på insidan, sax, lim, bläckpenna, dekorationer, hålslag och snöre eller en pinne.

Mallen kan ritas upp på papper och klippas ut. Öppna kaffepaketet och vänd silver sidan ut. Rita upp masker med schablonen och klipp ut. Dekorera med fjädrar, paljetter och annat fint. Låt torka. Bestäm hur masken skall användas, runt huvudet med snöre eller skall den sitta på en pinne. Vill du ha band, gör hål och mät upp passligt långt snöre. Knyt fast och masken är klar. Vill du fästa masken på en pinne så limmar du den med starkt hobbylim eller fäster med en bit tejp.

————————————————————————–
Hauskat vappunaamarit kahvipaketista

Tarvikkeet: tyhjä kahvipaketti, sakset, kuulakärkikynä, liimaa sekä koristeita. Nauhaa tai kuminauhaa.

Yhdestä kahvipaketista saat 3-4 naamaria. Mallin voi ensin piirtää paperille ja leikata irti. Piirrä naamarin ääriviivat kahvipaketin hopeiselle puolelle ja leikkaa naamarit paketista. Koristele esimerkiksi paljeteilla ja höyhenillä. Anna kuivua. Tee reiät nauhaa tai kuminauhaa varten. Mittaa sopiva pätkä nauhaa ja solmi naamaariin. Naamarin voi myös kiinnittää pitkään pilliin tai puutikkuun.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: