Hoppa till innehåll

Vad är klockan?

12/09/2014

klocka

Inspirerad av möbelmässan Habitare, blir det ”klockpyssel” idag. Släpp loss fantasin och designa en egen klocka. Urtavlan blir till av papperstallrikar. Råkar det finnas papperstallrikar hemma i lådan, saknas bara urverket och visarna. Tallriken kan målas med akrylfärg och dekoreras så att den passar din smak. Jag använde två papperstallrikar, en stor och en liten. Siffrorna kan skrivas för hand eller så kan man använda klistermärkessiffror.

Material: papperstallrikar, urverk, visare, sax och penna.

Gör så här: Börja med att måla eller dekorera tallriken. Märk sedan ut mitten på tallriken. Gör ett hål för urverket och stick igenom det. Fäst visarna på urverket. Skriv ut siffrorna om du vill, du kan även använda dig av siffer klistermärken.

———————————————————-
Kelloja ”kertiksistä”

Habitare messujen inspiroimana vanhat jämä paperilautaset saavat uuden elämän seinällä. Tänään tehdään kelloja. Etsi komeron kätköistä ”kertislautasia”, maalaa ja tuunaa mieluisiksi.

Tarvikkeet: kertakäyttölautasia, koneisto, viisarit sekä sakset ja kynä.

Tee näin: Tuunaa lautaset. Merkitse lautasen keskusta kynällä ja tee reikä koneistoa varten, kiinnitä koneisto nurjalle puolelle. Kiinnitä viisarit ja merkkaa numerot. Voit käyttää numerotarroja tai merkata tussilla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: