Hoppa till innehåll

Mera Halloween pyssel

30/09/2014


Inför Halloween fylls mitt bord av svarta fladdermöss. Med Sissix Big shot stansar man fort ut en hel armada med fladdermöss. Idag blir det ett Halloween kort, nästa vecka nya fladdermus pyssel.

Material: kortbotten, svart, orange, lila och brunt papper eller kartong. Silverpapper, små silverdekorationer och ett litet kakpapper(doliy). Dubbelsidig hobbytejp eller lim, sax och ev. stämpeldyna.

Gör så här: Stansa eller klipp ut svarta fladdermöss. Färglägg det lilla kakpappret med hjälp av stämpeldyna, jag har använt mossgrön och orange. Klipp ut en fyrkant av det bruna pappret, klipp till en lite mindre fyrkant av silverpappret och fäst på det bruna. Fäst fyrkanterna på kortbottnen. Riv eller klipp en remsa av det lila pappret samt en lite tunnare av det orangefärgade pappret. För mera struktur har jag stämplat den orange remsan med orange stämpeldyna. Fäst den lila remsan på silverpappret och sedan den orange ovanpå. Limma på kakpappret och dekorera med fladdermöss. Avsluta med tre små silverbollar.
———————————————————————
Haamujula lähestyy

Halloweenin lähestyessä työpöytäni täyttyy mustista lepakoista. Sissixin Big shotilla saa nopeasti leikattua ison pinon. Lepakkokortti syntyy nopeasti.

Tarvikkeet: korttipohja, musta, oranssi, ruskea, lila sekä hopean väristä paperia tai kartonkia. Kaksipuolista askarteluteippiä tai liimaa, sakset, pieni kakkupaperi sekä pieniä hopeisia tarrapalloja.

Tee näin: Leikkaa mustia lepakoita käsin tai koneella. Leikkaa ruskeasta paperista neliö ja hieman pienempi neliö hopeisesta paperista. Kiinnitä ensin ruskea paperi korttipohjaan ja tämän keskelle hopeaneliö. Revi tai leikkaa lilasta paperista leveä suikale ja kiinnitä korttiin, leikkaa oranssista paperista hieman kapeampi suikale ja kiinnitä lilan keskelle. Väritä kakkupaperi esimerkiksi leimasinmusteella, käytin sammaleenvihreää sekä oranssia. Liimaa kakkupaperi korttipohjaan ja kiinnitä lepakot. Viimeistele hopeatarroilla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s