Hoppa till innehåll

Snögubbe på snöre

05/01/2015

snowman

Då juldekorationerna åker ut kan det kännas lite tomt i knutarna. Passa på att knåpa roliga vinterdekorationer och pynta med dem i stället. Vi har trätt träkulor och knappar på snöre och fått roliga snögubbar att hänga upp. 

Material: Träkulor, knappar, snöre, garn och lim.

Gör så här: Välj ut lämpliga träkulor till snögubben. Leta fram mörka knappar eller pärlor som kan bli hans hatt, t.ex. en platt knapp och en oval pärla. Vill du ha en tjock halsduk kan du fingervirka garnet. Näsan kan fingervirkas av orange garn, vi hade vit-orange Baers Twine i skåpet. Nu kan du trä kulorna på snöret och avsluta med hatten. Lämna en längre stump ovanför hatten, så snögubben kan hängas upp. Knyt halsduken om halsen och limma fast morotsnäsan.

—————————————————————————-

Lumiukko

Nyt on aika kerätä joulukoristeet takaisin varaston uumeniin. Operaation jälkeen koti voi tuntua hieman tyhjältä. Ratkaisimme pulman valmistamalla  lumiukkoja.

Tarvikkeet: puuhelmiä, nappeja, lankaa sekä sakset ja liimaa.

Tee näin: Valitse sopivat puuhelmet ja napit. Hatuksi kelpaa esimerkiksi litteä nappi ja kupera helmi. Kaulaliinan voi valmistaa sormivirkkaamalla pienen pätkän lankaa. Samalla tavalla voi valmistaa porkkana nenän. Käytimme Bakers Twine lankaa. Kasaa lumiukko pujottamalla puuhelmet lankaan ja viimeiseksi hatunosat. Jätä tarpeeksi nauhaa ripustamista varten. Sido kaulaliina kaulaan ja liimaa porkkana nenä paikoilleen.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: