Hoppa till innehåll

Pyssla roliga kalashattar i miniformat

09/03/2015

party9

Här kommer ett roligt pyssel som passar gäster i olika åldrar. Partyhattarna kan användas som dekoration, vid borsplacering kan man skriva gästens namn på hatten. Du kan även fästa ett snöre i hatten och ha den på huvudet.

Material: äggkartonger, målfärg, dekorationer och serpentiner eller paketsnöre. Sax och lim.

Gör så här: Klipp ut de höga konerna mitt i äggkartongen. Konerna kan målas eller bara dekoreras. Modellerna är målade med Inka Gold färg. Färgen duttas på med en liten sminksvamp och torkar på några sekunder. Täckande hobbyfärg och akrylfärg passar också bra, då krävs en längre tid för att torka.  Dekorera med partyconfetti, små figurer eller klistermärken. Modellens hattar är dekorerade med små stjärnor, klippta med Fiskars stans. Toppa hatten med ett knippe serpenteiner eller lockat paketsnöre.

————————————————————-

Juhlat tulossa, askartele hienot hatut hetkessä!

Munakennojen sisäosista saa upeat juhlahatut. Askartele vieraiden kanssa tai valmista hatut ennen juhlaa. Käytä pikkuhattuja koristeluun tai kiinnitä nauhat hattuihin ja hatut päähän.

Tarvikkeet: munakennoja, askarteluväriä tai Inka Gold väriä, koristeita, serpentiiniä tai lahjanauhaa. Sakset ja liimaa.

Tee näin: Leikkaa munakennoista kartiot irti. Maalaa kartiot, jos on kova kiire voi keskittyä pelkkään koristeluun. Mallin kartiot on maalattu Inka Gold värillä, väri tuputetaan meikkisienellä ja se kuivuu heti. Muut peittävät askartelumaalit sekä akryylivärit sopivat myös hyvin tähän. Koristele juhla confetilla, pienillä tarroilla tai kuvioilla. Mallin hatut on koristeltu pienillä tähdillä jotka on leikattu Fiskarsin tähtileikkurilla. Viimeistele hattu serpentiineillä tai lahjanarukiekuroilla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: