Hoppa till innehåll

Experimentera med lökblast och färg

17/08/2015

lok

Blev det över lökblast från lunchen? Kanske du får ta en bit och experimentera lite med blast, färg och papper. Det räcker fint med en stump på 10 cm. Du får olika mönster beroende på hur du viker blasten. Du kan använda dig av ett gem för att hålla blasten i rätt position. Blir du ivrig kan du dekorera ett stort papper och använda det som presentpapper. Eller blir det ett fint omslag till skolboken, plasta sedan in den så håller omslaget bättre.Du kan även klippa upp små delar av mönstret och klistra på gratulationskort.

Material: Lökblast, akrylfärg och papper eller kortbotten.

Viker du blasten dubbelt får du hjärtmönster. Doppa blastens ända i färg och tryck mönster på papper eller kortbotten. Det går bra att byta färg, skölj bara av emellan färgerna.

————————————————————

Sydämiä sipulinvarsilla

Uudet kuviot syntyvät sipulinvarsilla ja maalilla.Jäikö lounaasta sipulivarret käyttämättä. Saisiko ottaa yhden askarteluun? 10 cm pätkä riittää. Kuviot syntyvät kun kastat varren maaliin, voit taittaa varren eritavoin jolloin saat erilaisia kuivioita. Paperiliittimen avulla varsi pysyy toivotussa asennossa. Tämä voi aiheuttaa uuden villityksen joten varaa paljon paperia. Valmiit työt voi käyttää esim lahjapaperina, koulukirjan uutena päällyspaperina. Voit myös leikata sopivan kokoisen kuviokaistaleen ja käyttää onnittelukorttiin.

Tarvikkeet: sipulinvarsi, akryylimaalia, paperia tai korttipohja.

Jos taitat varren kaksinkerroin syntyy sydän kuvio. Kasta varren taitettu pää väriin ja paina kuvioita paperiin. Värinvaihto on helppoa, huuhdo vain varsi ja siirry seuraavaan väriin.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: