Hoppa till innehåll

Längtan till jul

16/11/2015

adv3

I väntan på jul kan man pyssla en liten dekoration som hjälper hålla koll på dagarna fram till jul. Som stomme platsar en gren från skogen. Gamla trasiga böcker kan man ofta få gratis från biblioteket. Hittar du ingen lämplig bok kan du använda dig av vitt papper och färgpennor.

Material: käpp eller gren, snöre eller garn, sidor ur en gammal bok och mönstrar papper, lim, sax, stämplar och stämpeldyna eller svart markörpenna.

Gör så här: Klipp ut tex. 24 cirklar ur boksidor, modellens cirklar är klippta med Fiskars stans. Klipp ut mindre cirklar av mönstrat papper med figursax eller stans. Limma en liten mönstrad cirkel på varje bokcirkel. Stämpla siffrorna, eller skriv med markörpenna, på de mönstrade cirklarna. Gör hål i varje bokcirkel. Klipp upp lämpliga garnstumpar och häng upp cirklarna på grenen.

—————————————————————————————————————

Joulun kaipuu

Joulua odotellessa voi tehdä pienen koristeen joka toimii kalenterina. Materiaalina kelpaa vanhat käytetyt kirjat, kauniit paperisuikaleet, narunpätkät sekä leimasimet ja metsästä löydetty oksa.

Tarvikkeet: oksa, narunpätkiä, kirjansivuja, kuviopaperia, sakset, liimaa, leimasimet ja leimasintyyny tai musta tussi.

Leikkaa 24 tai enemmän ympyröitä kirjansivuista tai valkoisesta paperista. Mallissa on käytetty Fiskarsin leikkuria. Leikkaa pienemmät ympyrät kuviollisesta paperista. Liimaa kuvioympyrä jokaisen ”kirjansivu ympyrän” keskelle. Leimaa numerot tai käytä paksua tussia. Tee reikä jokaiseen ympyrään ja pujota siihen narunpätkä. Sido ympyrät oksalle ja ripusta oksa sopivaan paikkaan.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: