Hoppa till innehåll

Blommor till jul

15/12/2015

Överraska mamma, mormor, farmor eller gu´mor med ett litet blomsterarrangemang. De doftfria blommorna kan pysslas i alla färger och storlekar. Som kruka kan man använda en liten burk, kopp eller ask. Blomsterarrangemangen passar perfekt i juldukningen.

Material: papperssnöre, sax, snörstump eller sytråd, kruka och mossa.

Gör så här: Klipp av en stump papperssnöre och veckla ut det. Det kan vara lite svårt att få upp det i början, men då man väl insett hur snöret är virat går det enkelt. För en mellanstor blomma behövs en ca 30 cm lång stump papperssnöre. Kronbladen gör man genom att vika papperssnöret i öglor. Börja med att forma en ögla och håll i nertill, där snöret möts, fortsätt bilda öglor tills snöret är slut. Håll ett stadigt grepp i nedre kanten och knyt om med en snörstump. Klipp av eventuella stumpar och första blomman är klar. Gör så många blommor som du behöver. Plocka fram en lämplig burk som kruka, fyll med mossa och stick in blommorna. Ger du arrangemanget som gåva kan du slå in det i cellofan.

—————————————–

Tuoksuttomat joulukukat

Ilahduta äitiä, mummia tai kummia kauniilla kukka-asetelmalla. Ruukuksi kelpaa pienet lasipurkit, kupit tai rasiat.  Paperinarua saa monessa värissä, joten valitse mieluisat värit ja aloita kukkien taittelu.      

Tarvikkeet: paperinaru, sakset, langanpätkä, ruukku ja sammalta.

Ohje: Leikkaa paperinarusta noin 30 cm pätkä, josta saat taiteltua keskikokoisen kukan. Avaa varovasti naru. Aluksi narun avaaminen voi takkuilla mutta parin pätkän avaamisen jälkeen tottuu touhuun. Paperisuikaleesta taitellaan silmukoita, josta muodostuu kukan  terälehdet. Aloita muodostamalla yksi silmukka, pidä kiinni taitoskohdasta ja taita loppupätkä samalla tavalla silmukoiksi. Sido taitoskohdat tiukasti yhteen narunpätkällä. Siisti mahdolliset narunpätkät. Tee tarvittava määrä kukkasia asetelmaa varten. Valitse sopiva purkki ruukuksi. Täytä sammaleella ja asettele kukat ruukkuun.

 

 

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: