Hoppa till innehåll

Citroner, mandariner, apelsiner och grape

21/01/2016

citrus

 

Nu är Citrussäsongen som bäst och visst kan man uppmärksamma det. Pyssla ihop en färgglad girlang. Blir du ivrig på temat citrus kan du pyssla ihop flera dekorationer och kanske kort med samma botten. Bjud in till citrusmellanmål eller ställ ihop ett citruskalas.

Material: papper, sax, lim, snöre och färgpennor.

Rita upp citrushalvor på vitt papper och färglägg. Rita små kärnor och fäst med lim. För olika effekter kan man använda olika sorters pennor eller vattenfärger. För en girlang pysslar man ett jämt antal halvor som limmas parvis mot varandra med snöret emellan.

———————————————–

Mandariini, appelsiini ja sitruuna

Hedelmätiskit ovat täpöten täynnä värikkäitä sitrushedelmiä. Herkuttele ja järjestä raikas välipalahetki tai vaikka sitrusbileet. Pienet koristeet piristävät pakkassäällä. Samaa mallia käyttäen voi tehdä kortteja, koristenauhoja ja juomapillin koristeita.

Tarvikket: paperia, sakset, liimaa, narua ja värikyniä.

Piirrä lohkot joko värilliselle tai valkoiselle paperille. Piirrä siemenet valkoiselle paperille ja leikka irti. Eri kyniä käyttämällä saa kivat efektit. Kokeile tusseja, puuvärejä ja vesivärejä. Koristenauhaa varten tarvitset aina kaksi lohkoa vastakkain. Nauha jää lohkojen väliin.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: