Hoppa till innehåll

Överraska med ett påsk kort

20/03/2016

tipu

Tuppar, kycklingar, påskgräs och ägg hör påsken till. Det är dags att pyssla dekorationer och kort. Skrapa ihop silkespappers rester och pyssla ett roligt påsk kort.

Material: kortbotten, silkespapper i olika färger samt sax och lim.

Börja med att vika det gröna silkespappret dubbelt och klipp upp övre kanten, så det liknar grässtrån. Limma gräsranden på kortet. Tag en bit gult silkespapper och skrutta till en rundel. Forma den så det liknar en kyckling. Rita ögon och klipp en liten näbb av orangefärgat papper. Limma kycklingen i gräset. Gör små skrutt i olika färger så får du blommor till gräset. Limma fast de små blommorna. Klipp ut ett moln i ljusblått och vik några veck på molnet. Tag gult silkespapper, klipp upp på bägge sidor och forma till en sol. Limma först molnet och sedan solen.

 

—————————————————

Tipukortti silkkipaperista

Tarvikkeet: Korttipohja, silkkipaperia, sakset ja liimaa.

Leikkaa vihreästä silkkipaperista hapsut ja liimaa kortin alareunaan. Kun nurmi on paikoillaan muotoile keltaisesta silkkipaperista tipu ja liimaa ruohon keskelle. Tee kukkasia pienistä silkkipaperipalloista. Taittele pilvi sinisestä ja aurinko keltaisesta silkkipaperista. Asettele pilvi ja aurinko yläreunaan ja liimaa paikoilleen.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: