Hoppa till innehåll

Fina fröpinnar

06/04/2016

 

 

Nu är det dags att planera och så inför sommaren. Minitomater, smultron, persilja, dill, morot eller stora pumpor. För att veta vad som finns i vilken kruka kan det vara bra att lägga en liten pinne med namn på i varje kruka. Lämpliga pinnar fixar du fort av glasspinnar. Har du inte lämpliga krukor kan du använda tomma mjölk eller yoghurtburkar. Om du är snabb kan du dekorera burken och så det mamma, mormor eller farmor gillar. Går allt väl har du en fin gåva till morsdagen.  

Material: glasspinnar, pennor.

Då du vet vad som ska sås är det bara att skriva på pinnarna vilka sorter du valt. Dekorera med blad eller figurer.

————————————————————

Puutarhakausi lähestyy

Nyt on loistava aika esikasvattaa kesän herkut. Valikoima on miltei loputon joten poimi suosikit ja tee jokaiselle lajikkeelle oma nimitikku. Säästä jätskitikut ja käytä ne tähän puuhaan. Ruukkuiksi kelpaavat myös maitotölkit ja jogurttipurkit. Vielä ehdit istuttaa äidin tai mummon lempiyrtti ja askarrella sopiva nimikyltti äitienpäiväksi.

Tarvikkeet: jäätelötikut, kyniä.

Kun sopivat lajikkeet on valittu voit aloittaa nimitikkujen askartelun.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: