Hoppa till innehåll

Luriga spindlar till Halloween

19/10/2016

 

IMG_5657.JPG

 

Pyssla luriga spindlar och andra roliga småkryp. Dekorera kalasbordet, bokhyllan eller ditt rum med små luriga spindlar. På samma sätt  kan man även pyssla andra småkryp. 

Material: papper, sax, penna och lim.

Välj färg på pappret beroende på vilket småkryp du väljer att pyssla. Spindeln är gjord av svart papper, som fått skimmer av en guldfärgad träpenna. Klipp fyra remsor av pappret, till benen. (Korta ben får man då man klipper från A4 arkets kortsida). För kroppen kan man använda flera remsor. Längre remsor ger större kropp och flera remsor ger en fylligare kropp.

Samla ihop remsorna till spindeln ben och lägg dem omlott, så att varje remsa korsas av nästa remsa på mitten. Remsorna bildar en cirkel, fäst remsorna i mitten med lim. Fötterna bildas då du viker in ca 2cm på varje remsa. Spindelkroppen formas på liknande sätt. Lägg remsorna omlott, så de korsar varandra på mitten. Fäst med lim. Nu borde remsorna bilda en cirkel. Lägg lim på varje kant och fäst en remsa i taget, med kant mot kant. Snart ser man hur det bildas en liten boll av remsorna som korsar varandra. Rita ögon och mun på vitt papper, klipp ut och limma på spindelkroppen. Limma kroppen på benen och låt torka.  


 

Askartele hassut hämähäkit Halloween juhlaan

Koristele juhlatila hassuilla hämähäkeillä. Samalla konstilla valmistuu myös muut itikat ja ötökät.

Tarvikkeet: paperia, sakset, liimaa ja kyniä.

Erivärisistä papereista saa erilaisia ötököitä. Voit myös käyttää mainospostin sivuja askarteluun. Hämähäkki on tehty mustasta paperista, joka on väritetty kullan värisellä puukynällä.

Leikkaa 4 suikaletta joista muodostuu hämähäkin jalat. Aloita laittamalla liimaa ensimmäisen suikaleen keskikohtaan. Aseta toinen suikale liimakohtaan limittäin  ja laita taas liimaa keskikohtaan. Jatka näin limittäin liimaamista kunnes suikaleet on käytetty. Hämähäkin kroppa askarrellaan samalla tavalla suikaleista. Alku sujuu samalla tavalla, suikaleet liimataan keskustasta yhteen loimittain. Päät liimataan yhteen, niin että suikaleet muodostavat pallon. Aseta kroppa jalkojen päälle ja limaa yhteen. Piirrä silmät ja suu ötökälle.

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: