Hoppa till innehåll

Pyssel av ensamma vantar

24/10/2016

 

img_5636

Pyssla en rolig spökfamilj till härliga Halloween

Snart stundar Halloween firandet. Låt färgerna spraka och spökena ta över där hemma. Snabbaste pysslet gör du av de opar vantar som ligger underst i vantlådan. Till detta passar vantar i alla storlekar och färger. Som ögon duger gamla knappar, rester av filttyg eller små plastögon. Fäst med hobbylim eller limpistol. Nu kan man klotta fritt, det lim som rinner på vanten blir till extra dekoration. Vips har du snyggt spökslem. Den roliga spökfamiljen kan stå med hjälp av en tom pappersrulle. Hittar du många vantar kan du pyssla hela släkten. Du kan dekorera fest bordet med torra höstlöv eller serpentiner och ställa spökfamiljerna bland dekorationerna.

Material: Vante, ögon, lim och en tom pappersrulle.

Leta reda på en vante som saknar par. Fäst sedan ögon på vanten, använder du en fingervante får du många små spöken. Låt torka och trä spökfamiljen över en tom pappersrulle.


Askartele hassu haamuperhe parittomasta sormikkaasta

Haamuinen Halloween lähestyy. Valmistaudu koristelemalla koti haamuilla. Parittomat sormikkaat ovat loistava askartelumateriaali. Jos laatikosta löytyy monta paritonta hanskaa voit askarrella koko Haamuisen suvun hetkessä.

Tarvikkeet: sormikas, silmät, liimaa sekä tyhjä paperirulla.

Aloita etsimällä parittomat sormikkaat ja tyhjät paperirullat. Silmiksi sopii napit, muovisilmät sekä itse piirretyt silmät. Kiinnitä silmät askarteluliimalla tai kuumaliimapistoolilla. Tässä saa sotkea vapaasti, ylimääräinen liimavaluma näyttää haamuliimalta. Haamuperhe pysyy pystyssä kun pujotat sormikkaan tyhjän paperirullan päälle. Koristele kauniilla syyslehdillä tai erivärisillä serpenttiineillä.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: