Hoppa till innehåll

Granar med doft av kanel

09/11/2016

 

 

 

Sprid juldoft i huset med små fina granar. Pysslet passar för både stora och små. Här gäller det att dela upp arbetet så alla får och kan vara med. Har du inte grönt papper hemma går det lika bra att färga eller måla vanligt vitt papper. Dessutom kan granen ha vilken färg som helst, här är det bara fantasin som sätter gränserna. 

Material: två ark grönt papper, penna, sax, nål och tråd samt kanelstänger.

Gör så här: Lägg de gröna pappersarken ovanpå varandra och rita upp en gran på det översta. Klipp ut, så att du får två identiska granar. Ta hjälp av en stor stoppnål och gör hål längs granens kanter. Unga pysslare kan be om hjälp av en vuxen. Välj lämplig färg på tråd eller garn och trä nålen på tråden. Sy runt granen, tag paus då du har en liten bit kvar. Nu är det dags att stoppa in några kanelstänger i granen. Sedan gäller det bara att sy klart och fästa med en liten knut. Lägg in en liten trådstump i toppen, för upphängning.


Kanelin tuoksuiset kuuset

Virittäydy joulun tunnelmaan ja askartele kanelin tuoksuisia kuusia. Tämä sopii kaikenikäisille, jokainen osaa tehdä ainakin yhden vaiheen. Kanelitankojen sijaan voi toki käyttää muitakin mausteita.

Tarvikkeet: kaksi arkkia vihreää paperia, kynä, sakset, lankaa ja seula sekä hyvän tuoksuisia mausteita täytteeksi.

Aloita asettelemalla paperit päällekkäin, piirrä kuusi ja leikkaa irti. Näin saat kaksi saman kokoista kuusta. Isolla parsinneulalla saa kätevästi reiítettyä kuuset, ääriviivoja pitkin. Nuoremmat askartelijat voivat pyytää aikuisen apua reiíttämiseen. Valitse sopivan värinen lanka ja asettele kuuset päällekkäin ja ompele kuuset puoliksi yhteen. Täytä valitsemillasi mausteilla ja jatka ompelemista kunnes molemmat kuuset on ommeltu yhteen. Teen pieni lenkki ripustusta varten.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: