Hoppa till innehåll

Små stugor till jul

14/11/2016

hus

 

Det gäller att börja julpysslandet i tid. Njut av en julsång och samla barnen kring köksbordet för ett litet julpyssel. Av tomma burkar och paket kan man pyssla små söta julhus. Dessa hus kan även användas som gåvoförpackningar, klipp då upp ”golvet ” och lägg in en liten gåva. Fäst med sigill.    

Material: en liten tom burk eller låda (modellen är gjord av en burk för bönor), två sidor ur en bok, kakpapper, små figurer, träpennor, sax och lim.

Skölj ur burken och låt torka. Färglägg boksidorna med en brun träpenna. Burken är täckt med två sidor ur en gammal, trasig bok. Vanligt ritpapper passar lika bra. Taket görs av ett tårtpapper, som klipps till två remsor och limmas i två lager. Dekorationerna är klippta ur paketpapper, du kan även stämpla dekorationer eller rita egna.

 


 

Somat pikku joulumökit

Laita joulumusiikki soimaan ja pyydä lapset askartelemaan. Tyhjistä pakkauksista saa askarreltua pieniä joulumökkejä. Somat mökit sopii lahjalaatikoiksi, leikkaa silloin ”lattia kahtia”, pakkaa lahja mökkiin ja sulje sinetillä.

Tarvikkeet: pienet tölkit tai purkit, sivuja vanhasta kirjasta, kakkupaperia, pieniä hahmoja ja koristeita, puuvärit, sakset ja liimaa.(Malli on tehty pienestä paputölkistä)    

Huuhdo purkit tarvittaessa ja anna kuivua. Väritä kirjan sivut tai piirustuspaperi ruskealla puuvärillä. Päällystä purkki paperilla. Katto tehdään kahdesta kakkupaperin suikaleesta. Liimaa ne limittäin. Koristeet on leikattu lahjapaperista. Voit myös leimata tai piirtää omia koristeita.

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: