Hoppa till innehåll

I väntan på Vändagen

09/01/2017

 

Januari är en rätt så tyst månad. Nu finns det gott om tid att förbereda inför vändagen. Bjud på mellanmålsfika eller uppvakta med ett kort eller en liten gåva. Till kompisen eller släktingen som gillar att baka kan du pyssla en fin muffinsburk.

Som förpackning fungerar en tom glasburk med lock. Packa ner muffinsformar i burken, (t. ex. 12 stycken för en sats smet). Pyssla dekorationspinnar till muffinsen och lägg dem i burken. Dekorera sedan locket. Klipp ut en cirkel av rosa papper och limma på locket. För hjärtdekorationen behöver du tre stycken små hjärtan. Fäst det första på locket. Limma sedan två hjärtan mot varandra, med färgade sidan ut. Vik hjärtat på mitten och fäst mitt på hjärtat som sitter på locket. Om du vill kan du även skriva ner ett bra muffinsrecept på ett kort.    

Material: glasburk med lock, coctailpinnar, papper, sax, lim och muffinsformar.

Så här gör du dekorationspinnarna: Klipp ut små hjärtan ur vitt eller färggrant papper, med sax eller figurstans. Du behöver två hjärtan för varje pinne. Stryk lim på ett hjärta, placera pinnen på hjärtat och toppa med ett annat hjärta. Låt torka.

——————————————————————————————————————-      

Ystävänpäivää odotellessa

Viimeisetkin joulukoristeet on pakattu laatikoihin odottamaan seuraavaa joulua. Tyhjiön voi täyttää ihanilla ystävänpäiväkoristeilla. Tammikuussa on hyvin aikaa valmistella Ystävänpäiväkortteja ja lahjoja. Aloitetaan lahjasta joka sopii leivonnasta pitävälle henkilölle. Pakkaukseksi käytetään tyhjäksi jäänyttä lasipurkkia.

Tarvikkeet: kannellinen lasipurkki, coktailtikkuja, paperia, sakset, liimaa sekä muffinssivuokia.

Aloita koristelemalla purkin kansi. Leikkaa kauniista paperista hieman kantta pienempi ympyrä ja kiinnitä se kanteen liimalla tai kaksipuolisella askarteluteipillä. Koristele sydämin. Leikkaa kahvaleikkurilla tai saksilla sydän ja kiinnitä kanteen. Leikkaa vielä kaksi sydäntä ja liimaa ne valkoiset puolet vastakkain. Taita sydän ja kiinnitä se kannessa olevan sydämen keskelle.

Koristetikut syntyvät nopeasti. Leikkaa jokaista tikkua varten kasi sydäntä. Sivele liimaa sydämen valkoiselle puolelle, aseta tikku sydämen keskelle.Liimaa toinen sydän päälle, niin että tikun pää jää sydänten väliin. Anna kuivua. Askartele yksi tikku jokaista muffinssivuokaa kohden.

Aseta muffinssivuoat lasipurkkiin ja viimeistele koristetikuilla, sulje kansi. Tee vielä kaunis kortti, johon kirjoitat herkullisen muffinssiohjeen.

 

 

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: