Hoppa till innehåll

Mellanmåls planerare

21/03/2017

 

kort2

Ibland kan det vara svårt att välja mellanmål. Pyssla en kortpack med mellanmålsförslag. Med hjälp av fina mellanmålskort kan du planera vad du ska äta en vecka i taget. Rita egna mellanmål eller klipp ut smaskiga förslag från tidningar eller reklamposten. Korten fungerar även då du ska planera en fest för kompisarna. Ta fram kortpacken och välj ut ett eller flera salta och söta rätter. 

 

Material: kartong i olika färg, reklampost eller tidningar, sax och lim.

 

Börja med att rita eller klippa ut bilder på frukt, smoothies, smörgåsar och några söta godbitar. Plocka fram kartongbitar i olika färg och pröva dig fram vilken bild som matchar färgen bäst. Limma maträtterna på kartongbitarna. Om du vill kan du skriva upp recept eller inköpslista på baksidan. 


Suunnittele viikon välipalat

Mikäli välipalan valitseminen tuottaa vaivaa niin voisi kokeilla välipalakortteja. Hienojen korttien avulla voi suunnitella viikon välipalat ennakkoon. Lehdet ovat pullollaan hienoja ja houkuttelevia ruokakuvia. Voi toki piirtää omat välipalat. Kortteja voi myös käyttää apuna esimerkiksi lastenkutsujen suunnittelussa.

Tarvikkeet: erivärisiä kartonkipaloja, lehtiä tai mainoksia, kyniä ja paperia, sakset ja liimaa.

Aloita valitsemalla parhaat välipala kuvat mainoksista tai lehdistä, leikkaa irti. Voit myös piirtää välipalat itse, leikkaa. Levitä kartonkipalat ja välipala kuvat pöydälle. Sommittele, ja liimaa välipalat kartonkipaloille. Toiselle puolelle voi kirjoittaa valmistusohjeen tai vaikkapa ostoslistan.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: