Hoppa till innehåll

Små filuriga kryp

14/06/2017

 

Att vika pappers strimlor så de blir små dragspel är både roligt och enkelt. Långa och korta, smala och breda, de små dragspelen eller larverna kan användas på många sätt. Gör små luriga kort där larven hoppar ut, limma i en liten låda för ”gubben i lådan” effekt eller pyssla dem till små söta kryp. De små filurerna trivs i små glasburkar, bland snäckor, vackra stenar och andra fina fynd.

Du behöver: strimlor av färgat papper, lim, sax och plastögon.

Klipp tunna strimlor av färgat papper. Till ett djur behöver du två strimlor, av samma eller olika färg. Lägg lim på ena strimlans ända och lägg den andra strimlan över, så att strimlorna bildar en vinkel. Sedan gäller det bara att vika dem omlott, turvis över varandra. Det liknar ett dragspel, fäst sista biten med lim. Klipp små tunna antenner med figursax eller vanlig sax. Fäst med lim. Du kan även snurra antennerna först runt en penna och sedan fästa dem. Rita ögon och mun eller använd plastögon.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: