Hoppa till innehåll

Skolan kallar

15/08/2017

school.jpg

Idag infaller den första skoldagen för många. Det gäller att ha koll på sina böcker och häften. Med små knep kan man känna igen sin egen läsebok och mattehäfte. Lim, sax, penna och papper är allt som behövs.

Du kan dekorera häftet eller namnlappen med ett band av vimplar. Börja med att rita upp ett snöre. Välj lämpliga papper eller rita egna små vimplar och färglägg, klipp ut. Limma vimplarna på snöret. Namn och klass kan vara bra att ha med på lappen.

——————————————————————————————-

Koulu kutsuu

Monet koululaiset kantavat innoissaan uusia kirjoja ja vihkoja repussaan. Nyt on hyvä aika varustaa ne omalla nimellä ja pienellä koristeella. Näin omat tavarat löytyvät helposti suuressakin luokassa. Tarvitset vain sakset, liimaa, kynän sekä vähän paperia.

Koristele vihot ja kirjat hauskalla viirinauhalla. Aloita piirtämällä nauha. Leikkaa paperista pieniä kolmioita ja liimaa ne piirretylle viivalle. Muista lisätä oma nimi ja luokka.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: