Hoppa till innehåll

Halloween

24/10/2017

pumpa2.jpg

Kylan hälsar på och påminner om att hösten lider mot sitt slut. Vi närmar oss Halloween. Det blir dags för roliga och fasliga Halloween dekorationer. Pyssla en knasig dekoration av det du hittar hemma. Har du hund hemma kan du kanske få en av hundens små bajspåsar. Till detta pyssel passar alla plastpåsar, stora eller små svarta eller färgglada. Modellen är gjord av en liten svart påse.

Du behöver: en liten plastpåse, en trasig strumpa eller en sida ur en tidning, en trädgårdshandske, snöre, löv, sax och ett fat.

Ifall du får tag på en trasig strumpa så börjar du med att knyta den till en liten boll. Använder du papper så börjar du med att skrutta pappret till en boll. Lägg strumpan eller pappersbollen i påsen. Tryck ut all luft och knyt ihop till en boll. Nu blir det dags att vira snöret kors och tvärs runt påsen, avsluta med en hård knut. Nu har du en liten svart pumpa, dekorera den med några löv. Du kan antingen limma fast dem eller trä dem mellan snöret. Ta fram en liten tallrik eller ett fat och en trädgårdshandske. Lägg trädgårdshandsken på fatet och placera pumpan på handsken.

—————————————————————————————————-

Liikenisikö yksi puutarhakäsine sekä yksi koirankakkapussi?
Jos löydät nämä kaksi niin saat nopeasti kasattua hullun Halloween koristeen.
Tarvikkeet: Puutarhakäsine tai muovihanska, pieni muovipussi, lautanen, nyöriä, lehtiä sekä sanomalehden sivu tai rikkinäinen sukka.

Tee ensin koirankakkapussista kurpitsa. Laita rikkinäinen sukka tai pari sanomalehden sivua rutuksi muovipussiin. Purista ylimääräinen ilma ulos ja muotoile palloksi. Kieputa nyöri ristiin rastiin ja sido tiukaksi palloksi. Poimi muutama kaunis lehti ja taittele ne kauniiksi nipuksi ja asettele nyörin alle. Aseta puutarhakäsine tai hanska vadin tai lautasen keskelle. Viimeistele mustalla kurpitsalla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: