Hoppa till innehåll

Höstlöv

26/09/2018

 

 

 

 

 

Höstvindarna blåser och lämnar efter sig fina pysselmaterial. Som bas till höstpysslet kan man ta en liten träbit eller såga en tunn skiva av en tjock gren. Hittar du en lämplig gren kan du såga upp många tunna rundlar. Då har du fint material inför julens pyssel. Göra ett hål i varje för upphängning.    

Material: en trärundel, snöre, papper i olika färger, sax och lim. Eventuellt figurstans och Hamapärlor. 

Plocka fram papper i höstens fina färger. Klipp ut små löv, med stans eller på fri hand. Modellens löv är klippta med figurstans. Du kan limma löven direkt på rundel eller börja med att täcka ytan med små Hamapärlor och sedan avsluta med att limma på löv. Låt torka. Trä igenom snöret och häng upp dekorationen.

—————————————————————————————————

Syysaskartelua

Syysmyräkät jättävät jälkeensä hienoja askartelutarvikkeita. Paksusta oksasta saa sahattuja ohuita puukiekkoja. Kiekot sopii loistavasti askarteluun. Mikäli sopiva oksa löytyy niin kannattaa hyödyntää koko oksa. Jolloin jää paljon materiaalia joulun askarteluhetkiin.

Tarvikkeet: puukiekko tai puupala, narunpätkä, erivärisiä papereita, sakset ja liimaa. (Halutessasi Hamahelmiä ja kuvioleikkuri).

Ota esiin värillisiä papereita ja leikkaa pieniä lehtiä paperista. Käytä kuvioleikkuria tai leikkaa vapaalla kädellä. Sommittele lehdet ja liimaa ne kiekon pintaan. Voit myös aloittaa päällystämällä kiekko Hamahelmillä ja vasta sitten liimata lehdet. Anna kuivua ja pujota narunpätkä ripustamista varten.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: