Hoppa till innehåll

Den kloka ugglan önskar en god jul

11/12/2018

pöllö

Material: Kortbotten, stämpel uggla, akrylkloss, stämpeldyna, grå vattenfärgstusch (Aqua paint marker), ett litet kakpapper, vitt papper, röd kartong, glitterlim, rött band, sax, dubbelsidig hobbytejp och dubbelhäftande limkuddar. 

Stämpla ugglan på vitt papper. Låt torka, färglägg ugglan och kakpappret med grå vattenfärgstusch. Mät upp två längder av det röda bandet, så de går från kant till kant på kortet. Fäst banden tvärsöver kortet med dubbelsidig hobbytejp. Klipp ut en rundel av den röda kartongen och fäst i mitten av kakpappret. Fäst ugglan i mitten på den röda cirkeln. Limma kakpappret mitt på banden med dubbelhäftande limkuddar. Dekorera ugglan med glitterlim.

————————————————————-

Suloinen pöllökortti

Tarvikkeet: Korttipohja, kettu ja pöllö kirkas leimasinsetti, akryylipala, leimasintyyny, harmaa vesivärikynä, pieni kakkupaperi, valkoista paperia, punaista kartonkia, kimalleliimaa, punaista satiininauhaa, kohotarrapaloja sekä kaksipuolista askarteluteippiä.
Aloita leimaamalla pöllö valkoiselle paperille. Pöllö on leimattu ruskealla musteella. Anna kuivua. Pöllö sekä kakkupaperi on väritetty harmaalla vesivärikynällä. Mittaa kaksi korttipohjan levyistä nauhanpätkää, leikkaa nauhat ja kiinnitä kortin keskelle kaksipuolisella askarteluteipillä. Leikkaa punaisesta kartongista ympyrä ja kiinnitä kakkupaperin keskelle, liimalla tai kaksipuolisella askarteluteipillä. Liimaa pöllö punaisen ympyrän keskelle. Kiinnitä kakkupaperi keskelle nauhaa kohotarrapaloilla. Viimeistele koristelemalla pöllön kaulaliina kimalleliimalla.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: