Hoppa till innehåll

Enkelt påsk pyssel

03/04/2020

påsk

Söta kycklingar, harar och tuppar hör påsken till. Ta vara på korkar från mjölk- och saftburkar och pyssla små figurer till påsk. Placera ut dem i dukningen till påskmiddagen, häng upp på videkvistar, eller gör en rolig girlang av dem.

Material: små korkar, papper i olika färger, sax och lim. Eventuellt snöre eller band för upphängning.

Plocka fram korkar, du behöver två korkar för varje figur. Enklast går det med två olika stora. Då kan man trycka in den mindre korken i den stora. Lägg en snörstump emellan korkarna för upphängning. Klipp ut små rundlar till ansikten, en för varje kork. För dubbelsidig figur behövs det två ansikten, ett per sida. Klipp ut ögon, nos, näbb och öron. Limma fast delarna på rundlarna, låt torka. Stryk lim på korkarna och fäst figurernas ansikten. Låt torka.

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: