Hoppa till innehåll

Snabba Påsk pyssel

03/04/2020

easter1

 

Med Hamapärlor och en stump metalltråd kan man pyssla små ägg till påsk. Passar fint på videkvistarna. Du kan även posta ett vackert ägg till dina nära och kära. En liten gärning som värmer extra i dessa tider. 

Du behöver: metalltråd eller annan böjbar tråd, Hamapärlor och en sax eller en tång. Samt en stump sidenband. 

Ifall du använder tunn metalltråd, kan det löna sig att använda dubbeltråd. Då blir det extra böjbart och håller formen. Mät upp en lämplig längd av tråden. 15 cm blir ett litet ägg. Det behövs även lite extra tråd för att forma öglan, för upphängning. Trä upp vita Hamapärlor, forma till ett ägg. Tvinna ihop ändstumparna och forma till en ögla. Vik in den sista stumpen bland pärlorna. Dekorera med ett fint sidenband.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: