Hoppa till innehåll

En söt liten spindel..

04/10/2011

Oktober är här! Nu kan vi börja pyssla spöken, pumpor och spindlar inför Halloween.

Du behöver: svart garn, 4 st svarta pipränsare, lite tråd, knappar och ögon eller pepparkorn, sax och lim.

Gör så här: Gör kroppen av det svarta garnet. Gör garnbollen på traditionellt vis med paffrundlar eller med ”tofsrundlar” som finns på marknaden. Klipp de svarta pipränsarna på hälft, så har du åtta ben. Forma till ben, fyra och fyra. Vrid om med lite tråd, så de håller ihop. Knyt fast kroppen. Limma vita knappar som ögon, pupillen kan vara ett pepparkorn eller ”ögon från butiken”. Om du vill kan du limma fast en röd trådstump som mun.

2 kommentarer leave one →
  1. Johanna permalink
    04/10/2011 11:14

    Tusen tack för iden, det här skall vi garanterat pyssla! Kan du snälla skriva ännu kort hur man gör själva garnbollen?

  2. 04/10/2011 15:56

    Spindelkroppen gör man ungefär så här: Gör en liten boll av garn med hjälp av två små papprundlar. Klipp ut två cirklar i styvt papper och klipp ut ett runt hål i mitten på varje. Använd t.ex. en kaffekopp som modell för att få fina cirklar. Placera cirklarna ovanpå varandra. Trä garn på nålen och använd dig av dubbeltråd. Vira garnet genom mitten och runt ytterkanten, tills hålet är fyllt. Klipp sedan upp garnet längs cirklarnas ytterkanter. Klipp till två ca 20 cm långa garnstumpar och snurra dem hårt mellan pappbitarna, knyt hårt åt och ta sedan bort papperscirklarna. Lycka till!-Daniela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: