Hoppa till innehåll

Fest

02/06/2016

Våren blev till sommar, nu stundar vårfest och ”Den blomstertid nu kommer”. Än hinner man pyssla fina pappersblommor till festen. Pappersblommor är tacksamma i värmen. Med figursaxar får man fin kant på blad och blomma. 

Material: papper i olika färger, pennor, sax, lim och figursax.

Man kan ta två olika färgers papper för en blomma. Välj ut lämpliga färger, lägg pappren på varandra. Rita stora cirklar på pappren. En liten papperstallrik fungerar bra som mall. Klipp ut med figursax. Klipp upp ca 3cm långa veck, med ca tre 3cm mellanrum mot mitten längs hela cirkeln. Vik cirkeln och rulla ihop till em blomma. Rita två blad och klipp ut med figursax. Limma bladen omlott och limma blomman på bladen.


 

Kevään juhlat

Kohta on kevätjuhlan aika. Erivärisistä papereista saa nopeasti askarreltua kivoja kesäkukkia. Paperikukat sopivat loistavasti hellepäivän juhliin.

Tarvikkeet: erivärisiä papereita, sakset, liimaa sekä kuviosakset.

Aloita valitsemalla värit, yhteen kukkaan voi käyttää kahta tai kolmea väriä. Asettele paperit päällekkäin ja piirrä iso ympyrä ja leikkaa kuviosaksilla. Mallina voi käyttää pientä paperilautasta. Leikkaa ympyrään noin 3 cm välein  3 cm pitkiä viiltoja. Taita puoliksi ja kääri kukkaseksi. Piirrä kaksi lehteä ja leikkaa ne kuviosaksilla. Liimaa lehdet limittäin ja kiinnitä kukkanen liimalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: