Hoppa till innehåll

Söta Pandabjörnar

11/01/2018

panda

Snart anländer de söta Pandabjörnarna Lumi och Pyry till Finland. Medan vi väntar kan man pyssla små söta Panda björnar. Lock från konservburkar fungerar fint som bas för olika hängande dekorationer. Använd papper eller filttyg till Pandan.

Material: lock från t.ex. konservburk, lim, sax, band och filttyg. Som pupiller kan man använda pärlor eller t.ex. pepparkorn.

Börja med att tvätta av locket och låt det torka. Använd locket som mall och rita upp en lika stor cirkel på vitt papper eller tyg. Klipp ut. Klipp ögon, öron och nos av svart papper eller tyg. Limma ögonen och nosen på den vita cirkeln. Du kan limma små pupiller av pärlor eller pepparkorn. Stryk lim på konservlocket och fäst öronen. Limma sedan den vita cirkeln på locket. Låt torka. Fäst ett band för upphängning i lockets ögla och häng upp.


Suloiset pandat Lumi ja Pyry saapuvat pian Suomeen. Niitä odotellessa voi askarrella pienet pandakoristeet. Säilykepurkkien kannet sopivat loistavasti askarteluun. Käytä mustaa ja valkoista askarteluhuopaa tai paperia.

Tarvikkeet: säilykepurkin kansi, mustaa ja valkoista askarteluhuopaa tai paperia, liimaa, sakset ja nauhanpätkä ripustamista varten. Pandan silmät voi viimeistellä mustilla napeilla, helmillä tai kokonaisilla mustapippureilla.

Aloita pesemällä purkin kansi ja kuivaa se huolella. Käytä kantta mallina ja piirrä saman kokoinen ympyrä valkoiselle paperille tai huovalle. Piirrä silmät, kuono sekä korvat mustalle paperille tai huovalle ja leikkaa kaikki osat. Aloita liimaamalla korvat kanteen, niin että vain tyvi on kannessa kiinni. Kiinnitä seuraavaksi valkoinen ympyrä kanteen. Liimaa seuraavaksi silmät ja kuono. Viimeistele silmät pienillä napilla tai helmillä. Anna kuivua. Pujota nauha kannen avauslenkkiin ja sido siihen rusetti.     

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: