Hoppa till innehåll

Knasiga Halloween filurer på ett snöre

03/10/2020

Material: Du behöver papper i olika färger, knappar, snöre, sax, lim, penna och ett hålslag. Har du inget hålslag kan du göra de små hålen med sax.

Orange vimpel

Fladdermössen är klippta med Sissix stans. Placera ut en stor fladdermus uppochned mitt på vimpeln. Klipp av två små bitar från den andra stora fladdermusens vingar (resten används till den gröna vimpeln). De små bitarna blir ögon. De små fladdermössen vänds uppochned ovanför ögonen. Limma alla delar på vimpeln. Låt torka.    

Svart vimpel

Ugglorna och rundlarna är klippta med Fiskars stans. Placera ut de tre rundlarna på vimpeln, limma fast. Lägg en ”ugglekropp” på varje rundel, fäst med lim. Lägg öronen på plats och limma fast. Rita ögon åt ugglan. Låt torka.

Grön vimpel

Klipp två trianglar av fladdermusens vingar, dessa blir pupiller. Limma fast på de vita bitarna och fäst på vimpeln. Limma fast en stor knapp som näsa. Om du vill kan du limma den mindre knappen på den stora. Använd den sista biten av fladdermusen till en mun, fäst med lim. Låt torka.  

Lila vimpel

Börja med att limma knappar som ögon. Ena ögat kan ha två knappar, en liten och en stor. Tag en stor fladdermus och limma den uppochned som en mun. Limma den stora fladdermusen på ena hörnet av vimpel, fäst den lilla mitt på den stora. Låt torka.

Tag fram ett hålslag och gör två hål i varje vimpel, i de övre hörnen. Trä alla vimplar på snöret och häng upp.


Hullunkuriset Halloween tyypit

Tarvitset: Paperia eri väreissä, nappeja, nauhaa, sakset, liimaa, kynän sekä rei´ittäjän. Jos sinulla ei ole rei´itäjää niin voit käyttää saksia.

Oranssi viiri

Lepakot on leikattu Sissixin stanssilla. Käännä iso lepakko ylös alasin ja asettele keskelle viiriä. Leikkaa toisesta isosta lepakosta pienet kulmat siivistä (loppuosa käytetään vihreään viiriin). Näistä tulee silmät. Pienet lepakot käännetään ylös alasin ja asetetaan silmien yläpuolelle. Liimaa kaikki osat viiriin. Anna kuivua. 

Musta viiri

Pipariympyrät ja pöllöt on leikattu Fiskarsin leikkureilla. Aseta ympyrät viirille ja kiinnitä liimalla. Kiinnitä pöllö jokaiseen ympyrään, vartalo ja päälaki. Piirrä pöllölle silmät. Anna kuivua.

Vihreä viiri

Leikkaa lepakon siivistä kaksi kolmiota. Liimaa ne valkoisten palojen keskelle, liimaa ne viiriin. Liimaa iso nappi nenäksi, voit liimata pienen napin ison keskelle. Käytä loput leikatusta lepakosta suuksi, liimaa suu paikoilleen. Anna kuivua.  

Liila viiri

Aloita liimaamalla kaksi nappia silmiksi. Voit koristella toisen silmän pienellä napilla. Ota iso lepakko, käännä se ylös alasin ja liimaa suuksi. Liimaa toinen iso lepakko viirin toiseen kulmaan ja viimeistele pienellä lepakolla. Anna kuivua.

Tee reiittäjällä kaksi reikää jokaiseen viiriin, yläkulmiin. Pujota kaikki viirit nauhaan. Ripusta koriste paikoilleen.  

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: