Hoppa till innehåll

Pyssla av prislappar

20/05/2013

tag2

Ska du ut och resa i sommar? Till mormor, på läger eller utomlands? Ifall du har resplaner kan du behöva en namnlapp till väskan. Med prislapar och papper får du fina namnlappar.

Du behöver: prislappar, papper, pennor, sax och lim. Samt ett gummiband eller snöre.

Gör så här:Välj ut fina papper du vill använda till namnlappen. Du kan också rita och dekorera vita papper. Även kartor passar fint till detta projekt. Kanske du kan hitta din egen gata i telefonkatalogen och klippa ut den. Lägg prislappen på de utvalda pappren och rita runt konturerna, så får du rätt form och storlek. Klipp ut och limma pappersbitarna på vardera sidan av prislappen. Kanterna kan behandlas med stämpeldyna eller bred tusch penna. Du kan nu skriva din kontaktuppgifter på ena sidan och dekorera den andra sidan. Plasta namnlappen så håller den bättre. Gör ett hål för bandet och namnlappen är klar.

Trevlig resa!
——————————————————–

Askartele hintalapuista kivoja nimilappuja matkalaukkuun

Lähdössä lomalle, kesäleirille tai retkelle? Tarvitset ehkä nimilapun laukkuun. Hintalapuista voi askarrella kivoja nimilappuja.

Tarvitset: hintalappuja, paperia, kyniä, sakset ja liimaa. Sekä kuminauhan tai nauhaa.

Tee näin: Valitse sopivat paperit hintalapun päällystämiseen. Voit myös käyttää valkoista piirustuspaperia ja kuvioida sen itse. Puhelinluettelon karttasivut sopivat mainiosti tähän, ehkä löydät kotikatusi. Aseta hintalappu valitsemallesi paperille ja piirrä ääriviivoja myöden ja leikkaa irti. Voit päällystää molemmat puolet. Toiselle puolelle voit kirjoittaa yhteystietosi. Laminoi tai päällystä lappu kirjamuovilla. Tee reikä nauhaa varten ja kiinnitä laukkuun.

Hyvää matkaa!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: