Hoppa till innehåll

Rosa, glitter och ”bling-bling”

04/09/2014

Pyssla en vimpel till små sessor och fina damer. En perfekt assessoar till prinsessleken och rolig inredningsdetalj. Har man monster och riddare i huset får man byta ut ”blinget” till svart tyg med guld blixt på eller blått tyg med dinosaurie confetti inuti. Välj och vraka bland härliga confetti sorter.

Material: tyg (satin och dekorväv), confetti, sax, nål och tråd. Rundstav eller en pinne från skogen,ev. målfärg och dubbelsidig krafttejp.

Gör så här: Jag valde att använda skirt tyg så att confettin inuti syns. Rita ett mönster för vimpeln och klipp ut. Jag klippte vimpeln i dekorväv och lade en bit rosa satin emellan. Som fyllning valde jag rosa confetti hjärtan. Hela härligheten kan man sy med symaskin eller förhand. För att hålla satintyget på plats sydde jag lilla sessans initial mitt på vimpeln.Sedan är det bara att måla rundstaven och fästa vimpeln med kraftig dubbelsidigtejp.

—————————————————-
Pukuleikin loistoa ja kuninkaallisia viirejä

Ompele viiri pikku prinsessalle. Pinkki sydänviiri sopii leikkiin ja prinsessan sisustukseen. Jos kotona häärää dinot ja hurjat ritarit heille kannattaa värkätä sopivat voitonviirit. Vaihda pinkki mustaan tai siniseen ja koristele vaakunalla tai salamalla ja täytä viiri sopivalla juhlakonfetilla, esim pääkallot, rokkikitarat, dinot tai autot.

Tarvikkeet: kangasta(kuitusilkkiä), konfetti koristeita, sakset, neula ja lankaa. Puinen tikku tai keppi, maalia sekä kaksipuolista voimateippiä.

Tee näin: Kankaaksi valitsin läpikuultavan kuitusilkin. Lisäsin pinkin silkkisuikaleen väriä antamaan sekä pinkit sydän konfettikuviot. Viirin voi ommella joko käsin tai koneella. Ompelin vielä nimikirjaimen viirin keskelle, näin satiinisuikale pysyy varmasti paikoillaan. Puutikku on maalattu valkoisella askartelumaalilla ja viiri kiinnitetty siihen kaksipuolisella voimateipillä.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: