Hoppa till innehåll

Kära mamma

07/05/2020

blomkort3

Uppvakta mamma, mormor och farmor på söndag. Måla härliga blomkort utan penslar.

Du behöver: vinkorkar eller en liten tygbit, grillpinnar eller tandpetare. Hobbyfärg eller fingerfärg och kortbotten.

Plocka fram kortbotten, hobbyfärg eller fingerfärg och en tidning som underlag. Sen gäller det att titta vad det finns i kökslådan, som går att måla med. Modellerna är målade med vinkorkar och grillpinnar. Ifall det inte finns kan du ta en liten bit tyg eller papper, skrutta ihop till en tät liten boll som du kan dutta färg med. Istället för grillpinnar kan du ta tandpetare eller tunna kvistar.

Klicka ut små färgklickar på tidningen. Med röd, gul och blå kommer man långt. Det gäller att blanda egna nyanser. Du kan börja med att prova dig fram på ett papper. Doppa korken i färg. Genom att vrida eller snurra på korken, får man olika former. Med grillpinnen kan man förtydliga konturerna eller göra små prickar. Bladen kan duttas med korkens kant eller genom att dra tunna streck med grillpinnen. Släpp loss och dra igång en kort fabrik. Låt torka och skriv dina hälsningar.

färg

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: